Fusilli cu sos ragu

Postat de Retetegg in Fusilli
24 Noi 2012 | 5807 vizualizari
Fusilli cu sos ragu

Ca de obicei, m-am abatut putin de la reteta originala a sosului, insa nu e prea important acest aspect atat timp cat gustul e super yum ;)

Ingrediente

Paste:

  • 250 g paste fusilli,
  • apa,
  • sare,
  • 2 linguri ulei de masline

Sos Ragu:

  • 350 g carne tocata de porc si vita,
  • 200 ml rosii pasate (sau suc de rosii),
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei kapia rosu,
  • oregano,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • 50 ml vin alb,
  • 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare

Am pus pastele la fiert in apa cu sare si ulei.  

Am tocat fin cu robotul ceapa, morcovul si ardeiul. Le-am pus la calit in cateva linguri de ulei de masline.  

Am lasat 5 minute la foc mic, apoi am adaugat carnea tocata si vinul.  

Am lasat aproximativ 30 de minute la foc mic pana s-a evaporat vinul.  

Rosiile pasate le-am adaugat impreuna cu oregano, busuioc, sare si piper, am amestecat de cateva ori si am mai lasat 15 minute.  

Am pus patrunjelul tocat.  

Pastele scurse bine de apa le-am asezat pe farfurie, iar deasupra am pus sos ragu din abundenta.  

Am pus si frunze verzi de busuioc si am servit cu mare pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu sos ragu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fusilli cu sos ragu la cuptor

Postat de farfuriavesela

Fusilli cu sos ragu la cuptor

Punem pastele la fiert in apa cu sare si doi stropi de ulei, respectand instructiunile de pe ambalajul acestora. Sosul ragu Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam telina si morcovul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2012, 21:39
la 24.11.2012, 21:40
Multumesc!!
la 24.11.2012, 21:40
Fusilli cu sos ragu si culori de toamna!
la 24.11.2012, 21:45
Daaa, se asorteaza bine cu anotimpul
la 24.11.2012, 21:52
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking