Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon si sos de branza

Postat de panacris in Fusilli
5 Feb 2020 | 1874 vizualizari
Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon si sos de branza

Un fel principal, super savuros  și sățios, numai bun pentru masa de prânz sau chiar cină! ; Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Paste fusilli tricolore cca. 500 g,
  • Ciuperci champignon 2 borcane de cca. 325 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți mari,
  • Bacon cca. 100 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 350 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Nucșoară rasă 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Brânză topită Gordon cca. 200 g ( 2 suluri!),
  • Smântână cca. 250 g,
  • Amidon alimentar cca. 3 linguri,
  • Apă călduță cca. 400 ml,
  • Vin alb demisec cca. 100 ml.
  • Parmesan ras cca. 150 g.

Mod de preparare

Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic, semiacoperit cca. 10 minute, până ce ceapa devine translucidă. Se asezonează de sare, piper, nucșoară și boia, apoi se adaugă pastele fierte și baconul mărunțit, se mai completează cu cca. 250 ml apă și se lasă la gătit, pentru a se împreuna gusturile cca. 15 min, l foc mediu, neacoperit.

Între timp se prepară sosul de brânză: brânza topită Gordon, se pune într-un castron mărinimos, se adaugă smântâna, amidonul, apa călduță și vinul, se amestecă energic, până ce se obține un sos omogen.

Sosul obținut se răstoarnă peste amestecul de paste, se asezonează cu parmesan ras și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit, amestecându-se continuu, ca să nu se facă cocoloașe.

Pastele se servesc fierbinți asezonate cu fire de busuioc și extra, parmesan ras!

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fusili tricolore bolognese

Postat de katty

Fusili tricolore bolognese

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant...

Citeste continuarea

Fusilli tricolore cu carne de porc si sos de ketchup

Postat de lucy2002

Fusilli tricolore cu carne de porc si sos de ketchup

Intr-o oala punem apa la fiert cu sare, cand da in clocot, adaugam pastele si lasam pe foc sa fiarba. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se pune la inmuiat intr-o cratita pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2020, 07:51
Judecând după ingredientele puse, cred că a fost o minunăție...!
la 06.02.2020, 11:47
la 06.02.2020, 20:16
la 07.02.2020, 19:20
Ce bunatate ai pregatit aici!
la 08.02.2020, 11:25
Ha -ha !!! Am gasit si pe ceialalyat Imi place cum ai asezonat .

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking