Galatopita

Postat de LUK in Prajituri
1 Dec 2011 | 5972 vizualizari
Galatopita

by Julie.Eu am injumatatit cantitatile pentru ca eram doar eu cu fetita acasa si m-am gandit ca e suficient pentru noi doua.Ingredientele date sunt cele injumatatite..

Ingrediente

  • 250ml lapte
  • 50gr zahar
  • 50gr gris
  • 25 gr unt
  • 2 oua
  • un varf de lingurita de scortisoara macinata(reteta originala e cu baton de scortisoara dar nu am avut)

Mod de preparare

Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara.Cand incepe sa fiarba adaugati untul, grisul,in ploaie amestecam mereu pana cand se ingroase.Luati de pe foc si raciti grisul.(eu l-am mutat intr-un vas pe care l-am pus in congelator)Dupa ce s-a racit adaugati ouale si mixati le bine sa se incorporeze frumos..ungeti o tava cu putin unt si turnati grisul in ea.Lasati in cuptorul preincalzit 40-45min la foc mediu.Dupa ce stingeti focul mai lasati in cuptor 10min.Se consuma rece.

La inceput a crescut foarte frumos budinca apoi cand am scos-o din cuptor s-a ..subtiat..dar la gust a fost tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galatopita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Galatopita (placinta cu lapte)

Postat de doralinda72

Galatopita (placinta cu lapte)

Ungem o tava cu diametru 35cm, cu unt, apoi luam cate o foiae de placinta si o strangem ca si cum facem un evantai pe lung si punem in tava incepand cu marginile si continuand spre interior....

Citeste continuarea

Budinca de gris cu caramel (Galatopita)

Postat de VanessaAli

Budinca de gris cu caramel (Galatopita)

Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat. Il supraveghem cu grija sa nu se arda, iar cand e auriu si topit tot turnam peste untul rece taiat in cubulete. Miscam cratita pentru ca untul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2011, 17:08
O minunatie Luk...am preparat-o si eu mai demult...arata superb
la 01.12.2011, 17:23
Multumesc mult Ruxy!
la 01.12.2011, 21:13
cred ca e tare buna
la 01.12.2011, 21:18
place
la 01.12.2011, 21:23
Dai?

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking