Galetta cu ardei si rosii cherry

Postat de Poliana in Mancaruri de legume
8 Noi 2012 | 7050 vizualizari
Galetta cu ardei si rosii cherry

Imi place sa fac aluaturi sarate, cred ca in ultima vrema am facut mult mai multe decat cele dulci. Si mereu caut combinatii noi, cu legume fel de fel, dar neaparat cu lactate. Acum am incercat ardeiul, asta e o maaare minune, pentru ca pana anul trecut nu-l suportam in mancare. Mereu strambam din nas cand ma intersectam cu el in bucatarie :)) Dar se pare ca am inceput sa ne imprietenim, si colaborarea merge struna ;)

Ingrediente

  • Tarta
  • 200 gr faina integrala
  • 80 gr unt rece
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 4-6 linguri apa foarte rece
  • Umplutura
  • 2 ardei rosii medii
  • 200 gr rosii cheryy
  • 200 gr cas de oaie/cascaval
  • 2 oua
  • 100 gr branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Pentru aluatul de tarta am ales sa pun faina integrala, unt mai putin decat in reteta normala...si asta ca fie putin mai usor si mai dietetic.

Faina o cernem impreuna cu sarea intr-un castron, iar in mijloc facem o adancitura. Untul taiat cubulete mici si oul le punem in gropita din faina si incepem sa framantam cu varful degetelor, usor si fara graba, si mai ales cu multa rabdare, pentru ca este nevoie. Cand aluatul este aproape omogen, pentru ca nu are cum sa fie mai mult de atat in aceasta faza, incepem sa adaugam apa lingura cu lingura, framantand usor (ca sa nu solicitam prea mult untul) dupa fiecare adaugare. Cand aluatul este moale dar nelipicios ne oprim si nu mai adaugam apa. Punem aluatul la rece pentru jumatate de ora. 

Ungem cu unt o tava normala de tarta, si apoi trecem repede la umplutura. Spalam toate legumele. Ardeii ii taiem in fasii subtiri si nu prea lungi, rosiile le lasam intregi. Casul de oaie (asta am avut eu dar merge si cascaval) se da pe razatoarea cu gauri mari. Busuiocul se toaca marunt, la fel si usturoiul.

Intr-un vas incapator se bat usor ouale impreuna cu sare si piper dupa gust. Se adauga branza de vaci maruntita cu furculita, apoi smantana, laptele si casul de oaie razuit. Se amesteca bine si se mai potriveste de sare daca este cazul. La urma se adauga busuiocul si usturoiul.

Cuptorul il preincalzim la 180 de grade. Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa de lucru. Intindem o foaie subtire, rotunda, cu diametrul mai mare cu 10cm decat cel al tavii unde urmeaza sa coacem tarta. Punem usor aluatul in tava, lasand sa curga marginile pa laterale, si-l intepam cu furculita din loc in loc. Peste aluat punem ardeiul si rosiile, incercand sa le distribuim uniform. Turnam peste legume amestecul de oua si lactate. Marginile tartei le urcam usor deasupra umpluturii, asa incat sa obtinem o forma rustica, nearanjata...gen galetta.

Introducem tarta la cuptor si o lasam la foc mediu pentru 40-45 de minute, sau pana cand capata o culoare frumoasa deasupra. O lasam putin la racorit, apoi o portionam dupa preferinta si servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galetta cu ardei si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza a la Cluj

Postat de AdrianUdrea

Varza a la Cluj

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...

Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de Dea_Dea

Ratatouille

Pregatim sosul: ceapa si usturoiul se toaca. Se pun la calit in tigaie cu uleiul de masline. Rosiile se decojesc de coaja si se taie bucati. Se pun peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2012, 07:53
O bunatate, Paula!
la 08.11.2012, 08:06
Am luat micul dejun,dar tare mi-ar fi placut o felie din aceasta bunatate!
la 08.11.2012, 08:22
Micul dejun in iau la tine!
la 08.11.2012, 08:28
la 08.11.2012, 08:50
faina rau

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking