Ingrediente
- piure de cartofi 300 gr
- oua 2 bucati
- faina 100 gr.
- piersici
- pesmet 150 gr.
- zahar vanilat 3 pliculete
- scortisoara
- unt 50 gr.
Mod de preparare
O reteta minunata de gomboti .
Piureul, faina si ouale se amesteca pana se omogenizează bine. Piersicile se curata de coaja se taie bucatele se presara cu zahar vanilat si un praf de scortisoara. Din aluatul obtinut se ia cate o bucata, se aplatizează, in mijloc se pune o bucata de piersica si apoi se rotunjeste pana se formeaza o bila. Se pune la odihnit pe o planseta presarata cu faina pana se termina toate galustele. Intre timp, intr-o oala mare, se pune apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe apa sa clocoteasca se pun galustele la fiert. Se da focul mic, se lasa la fiert pana se ridica la suprafata galustele. Intre timp intr-o tigaie se pune untul la topit, dupa ce s-a topit se adauga pesmetul si 2 plicuri de zahar vanilat. Cand galustele au fiert se scot si se pun in tigaia cu pesmet, se tavalesc sa se imprime bine amestecul de pesmet pe ele. Se servesc fierbinţi stropite cu smantana.
Pofta buna!
Incercati si voi macar o data reteta de gomboti cu piersici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu piersici!!!" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|