Ingrediente
- aproximativ 600gr cartofi rosii fierti in coaja(cantitate dupa decojire)
- 2 oua mai mici
- 8 linguri de faina(vedeti la ochi daca mai puneti a 8 a lingura,sa nu iese prea cleios aluatul)
- 4 linguri de gris
- 1vf cutit de sare
- Pentru pesmet:
- 3-4 linguri de ulei
- 200gr pesmet
- 3 linguri de zahar
- 16 prune
- faina pentru modelat
- o oala mai mare cu apa
Mod de preparare
Cartofii fierti si curatati de coaja ii taiem cubulete mai mari si ii mixam calduti cu ouale si praful de sare.Adugam apoi grisul si faina.Omogenizam.
-intr-o craticioara puneti uleiul si pesmetul la prajit,amestecati mereu,pana cand pesmetul e rumenit.Adaugati zaharul tos si mai amestecati de 2-3 ori apoi opriti focul.
Cum pregatim galustele:
-cartofii reci ii mixam cu ouale si sarea,adaugam grisul ,omogenizam,faina,omogenizam.Vom obtine un aluat mai lipicios dar asa si trebuie.
Prunele spalate le taiem pe jumatate dar nu de tot,doar cat sa putem scoate samburii.
Inainte sa modelam galustele punem pe foc o oala cu apa si putina sare,sa fiarba.
Modelam galustele.Tapetam palma cu faina si luam din aluat,aplatizam in mana,punem pruna in mijloc si inchidem sub forma unei bile.Mai rotim putin intre palme sa fie forma frumoasa apoi le punem in apa care trebe sa fie clocotita(sa faca bulbuci).Cand s-au ridicat la suprafata dam focul incet.Le mai lasam la foc mic 8-9 minute si le scoatem cu spumiera sau o lingura,cu grija ,in pesmet.Le rostogolim usor prin pesmet si le scoatem pe platoul de servire.
Se servesc pudrate cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|