Galuste cu prune

Postat de LUK in Prajituri
8 Sep 2012 | 3618 vizualizari
Galuste cu prune

Cui nu i plac galustele cu prune?eu personal nu am mancat acest desert decat abia acum vreo 3-4 ani,facute de soacra mea.Bune.Mi am zis ca tre sa incerc si eu .Buun..doar ca nu prea mi au iesit prima data.De data asta m-am inspirat din retetele Laurei Laurentiu si am reusit sa prepar niste galuste delicioase!iata cum..

Ingrediente

  • aproximativ 600gr cartofi rosii fierti in coaja(cantitate dupa decojire)
  • 2 oua mai mici
  • 8 linguri de faina(vedeti la ochi daca mai puneti a 8 a lingura,sa nu iese prea cleios aluatul)
  • 4 linguri de gris
  • 1vf cutit de sare
  • Pentru pesmet:
  • 3-4 linguri de ulei
  • 200gr pesmet
  • 3 linguri de zahar
  • 16 prune
  • faina pentru modelat
  • o oala mai mare cu apa

Mod de preparare

  Cartofii fierti si curatati de coaja ii taiem cubulete mai mari si ii mixam calduti cu ouale si praful de sare.Adugam apoi grisul si faina.Omogenizam.

-intr-o craticioara puneti uleiul si pesmetul la prajit,amestecati mereu,pana cand pesmetul e rumenit.Adaugati zaharul tos si mai amestecati de 2-3 ori apoi opriti focul.

Cum pregatim galustele:

-cartofii reci ii mixam cu ouale si sarea,adaugam grisul ,omogenizam,faina,omogenizam.Vom obtine un aluat mai lipicios dar asa si trebuie.

Prunele spalate le taiem pe jumatate dar nu de tot,doar cat sa putem scoate samburii.

Inainte sa modelam galustele punem pe foc o oala cu apa si putina sare,sa fiarba.

Modelam galustele.Tapetam palma cu faina si luam din aluat,aplatizam in mana,punem pruna in mijloc si inchidem sub forma unei bile.Mai rotim putin intre palme sa fie forma frumoasa apoi le punem in apa care trebe sa fie clocotita(sa faca bulbuci).Cand s-au ridicat la suprafata dam focul incet.Le mai lasam la foc mic 8-9 minute si le scoatem cu spumiera sau o lingura,cu grija ,in pesmet.Le rostogolim usor prin pesmet si le scoatem pe platoul de servire.

Se servesc pudrate cu zahar tos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2012, 16:25
Ce imi plac cum ti-au iesit!
la 08.09.2012, 16:35
la 08.09.2012, 16:40
Bune, bune!
la 08.09.2012, 16:46
cele mai bune!
la 08.09.2012, 16:47
Multumesc Rocsi..si eu am fost tare incantata mai ales ca sotului ii plac si mai mult decat mie..

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking