Găluște cu prune

Postat de panacris in Dulciuri
13 Aug 2015 | 8048 vizualizari
Găluște cu prune

Am revenit cu o nouă variantă de gomboți cu prune. O variantă îmbunătățită, de se topesc în gură ;)

Ingrediente

  • cartofi albi de Lungulețu 1000 g,
  • ouă 2 bucăți, făină 200 g,
  • gris 50 g, amidon din porumb 3 linguri,
  • unt 50 g,
  • ulei de floarea soarelui 3-4 linguri,
  • sare iodată,
  • zahăr brun 3-4 linguri,
  • Pentru umplutură:
  • prune 10 bucăți,
  • zahăr brun 3 linguri,
  • scorțișoară 2 g,
  • Pentru topping:
  • pesmet auriu,
  • ulei de floarea soarelui,
  • zahăr vanilinat 3 plicuri.

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert cu coajă în apa cu puțină sare, neacoperit la foc mediu cca. 30 de minute. După ce s-au fiert cartofii se scot din apă, se curață de coajă și se presează cu o presă specială de cartofi, dacă nu aveți acesată presă, pur și simplu se sfărâmă ca pentru piure. Apoi se adaugă ouăle, făina, amidonul, grișul, untul bucățele și uleiul, frământânădu-se până se obține un aluat omogen și molcuț, dacă e nevoie mai puneți puțină făină sau gris. Peste prunele curățate, se presară zahăr vanilinat și un praf de scorțișoară, după gustul fiecăruia. Din piureul obținut, cu mâna îmfăinată, se iau bucățele, apoi se aplatizează, în mijlocul căreia se pune câte o jumătate de prună, apoi se se formează găluștele. Se pun la fiert într-un vas cu apă clocotită, se fierb, la foc mic neacoperit, până când se ridica la suprafața. Între timp se prăjește pesmetul ușor în ulei, împreună cu zahărul vanilinat, într-o tigaie antiaderentă. Găluștele se rostogolesc fierbinți, rapid prin pesmetul aurit și se scot pe un platou. Mereu păstrez câte o bucată de aluat și formez ”puțișoare” de fapt sunt nudli, se ia o bucată mică din aluat și se rulează în palme, exact, ca si cornulețe, apoi se pun la fiert la fel ca și găluștele, se rulează prin pesmet. Se servesc că atare, cu smântâna sau dulceața după gustul fiecăruia. Sunt la fel de bune reci sau calde. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluște cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de gomboti cu prune

Postat de MotanLaOale

Reteta de gomboti cu prune

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Postat de MotanLaOale

Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2015, 19:01
Delicioase! Arata bestial!
la 13.08.2015, 19:03
))
la 13.08.2015, 19:04
Hărnicuțo!
la 13.08.2015, 19:05
buni buni
la 13.08.2015, 19:38
Mi-ar placea si mie

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking