Ingrediente
- 1 cana de gris (200g)
- jumatate cana de malai
- 4 cani de apa
- 4 linguri de faina
- 1 borcan de gem de 400g
- 4 plicuri zahar vaniliat
- 2 esente de vanilie fiola
- 6 lunguri zahar
- pesmet si zahar brunncate 200g din fiecare ( pentru a da galustile prin el)
Mod de preparare
Amestecam bine ingredientele fainoase, iar apa o punem la firert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot punem zaharul sa se topeasca si adaugam ingredientele fainoase. Le punem in ploaie si amestecam bine. Lasam sa fiarba bine amestecand incontinu. Amestecam bine sa se faca ca o mamaliga vartoasa si verificand ca malaiul sa fie fiert ,el fierband mai greu
Cand este gata adaugam si esenta de vanilie, dupa care facem bilute din compozitie si punem la mijloc cate o lingurita de gem, dupa care le dam prin pesmetul care a fost putin rumenit intr-o tigaie si amestecat cu zahar brun
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din gris cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|