Galuste Somloi

Postat de mimmi in Prajituri
24 Mar 2011 | 13364 vizualizari
Galuste Somloi

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1-2 linguri cacao,
  • 1 plic praf budinca ciocolata,
  • 1 plic praf budinca vanilie,
  • 100 g stafide,
  • cca 100 g nuca macinata,
  • 1 esenta rom,
  • frisca lichida,
  • dulceata de caise,
  • 1 litru lapte pentru budinca,
  • 100-150 ml lapte pentru insiropat,
  • 1-2 linguri zahar,
  • topping ciocolata.

Mod de preparare

Prima data pregatim blaturile:

Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri si punem aluatul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam la cuptor cca 20 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.

Cel de al doilea blat il pregatim astfel :

Separam 2 oua,amestcam galbenusul cu 2 linguri zahar si 1-2 linguri cacao. Adaugam albusurile batute spuma,2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Dam la cuptor cca 20 de minute. Lasam blaturile la racit si intre timp pregatim budincile.

Budincile le pregatim pe rand conform instructiunilor de pe ambalaj si le lasam la racit.

Stafidele le lasam 10 minute in apa calda,iar 100-150 ml lapte amestecam cu esenta de rom si 1-2 linguri zahar dupa gust. Intr-o tava punem primul blat,il insiropam foarte bine(mai bine mai mult decat mai putin),ungem blatul cu un strat subtire de dulceata de caise,punem una dintre budinci(daca punem blatul cu cacao,punem budinca de vanilie),1/2 din stafide si presaram nuca multa. Peste adaugam cel de al doilea blat,il insiropam bine,il ungem cu un strat subtire de dulceata,punem ce-a dea doua budinca,restul stafidelor si nuca. Lasam prajitura peste noapte si doar a doua zi o putem savura.

Batem frisca tare,cu un polonic luam din prajitura,ornam cu frisca multa si topping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste Somloi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Galuste Somloi "a la housy"

Postat de housy

Galuste Somloi "a la housy"

- briosele / negresa se pune in niste boluri - se face budinca conform instructiunilor de pe plic, doar ca iese ceva mai moale, fiind mai mult lapte decat scrie - se toarna budinca fierbinte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2011, 14:41
la 24.03.2011, 14:42
bunnnn
la 24.03.2011, 14:43
Bune bune
la 24.03.2011, 14:45
la 24.03.2011, 14:49
Tot am auzit de "galustele " astea dar n-am papat niciodata....
Excelente Cred ca am sa le testez curand....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking