Galuste umplute cu ciuperci

Postat de mamaieelena in Mancaruri de post
20 Noi 2011 | 6471 vizualizari
Galuste umplute cu ciuperci

Ingrediente

  • 1kg de cartofi
  • 100 g gris
  • 100 g amidon de cartofi
  • sare
  • 5 buc.ciuperci mari
  • 1 ceapa medie
  • marar proaspat
  • sare,piper
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Cartofii spalati se pun in apa la fiert in coaja. Cand sunt gata se racoresc putin cu apa rece si apoi se vor curata de coaja. Se lasa sa se raceasca mai bine timp in care vom pregati ciupercile astfel: se vor spala si taia de dimensiunea bobului de porumb, la fel si ceapa. Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si atat ceapa cat si ciupercile se vor pune la calit se asezoneaza si se da la rece.

Cartofii racoriti ii vom pasa cu pasatorul de piure (caruia i-am facut si prezentat fotografia la o alta reteta) si adaugam faina de cartofi si grisul pe care apoi le vom framanta bine. Rezulta un aluat consistent din care vom face bilute si la mijloc o adancitura unde vom pune cate o lingura din compozitia de ciuperci.

Intre timp punem apa la fiert intr-o oala de 2l cu sare si cand clocoteste adaugam galustile pe rand si vor sta pana vor iesi la suprafata aproximativ 5 minute. Am presarat peste ele marar proaspat si se poate servi ca garnitura dar si ca atare cu ketchup sau orice altceva ce v-ar place..

Pofta buna,(eu fiind in post am sevit cu usturoi si ketchup dar se poate f bine si cu smantana sau cascaval ori branza)

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste umplute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de legume

Postat de mirela0911

Tocana de legume

Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei. Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit....

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii

Postat de MotanLaOale

Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii

Cartofii se curata, se spala si se feliaza pe lung in 6-8 felii. Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, impreuna cu uleiul. Se presara cu vegeta, piper, boia si se amesteca sa se unga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2011, 23:45
bune galuste, mamaie !!
la 21.11.2011, 00:01
Plac galustele
la 21.11.2011, 00:22
f bune dana te rog serveste ca sunt destule
la 21.11.2011, 00:22
multumesc mihaela bune sunt ..
la 21.11.2011, 07:58
Ce bune sunt! imi dai si mie?

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking