Pateuri cu spanac

Postat de Irina in Mancaruri de post
25 Mar 2014 | 13678 vizualizari
Pateuri cu spanac

Am facut niste pateuri de post tare bune!

Ingrediente

  • spanac
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • aluat de placinta
  • seminte de susan

Mod de preparare

Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat.

Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt.

Intr-un vas am pus putin ulei, am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt, dupa care am pus spanacul. Am condimentat cu sare si piper si am amestecat. Nu am lasat foarte mult pe foc spanacul.

Dupa ce s-a dezghetat, am taiat aluatul in fasii pe latime. 

Pe fiecare fasie de aluat am pus spanac, lasand spatiu liber, pentru a putea impacheta. Am crestat din loc in loc aluatul ramas gol, dupa care l-am petrecut peste spanac. 

Cu o furculita am presat marginile pateurilor formate, pentru ca umplutura sa nu iasa din aluat.

Am uns tava cuptorului cu ulei, am pus hartie de copt in ea si am aranjat pateurile.

Am uns pateurile cu ulei, cu ajutorul unei pensule de silicon si am presarat deasupra seminte de susan.

Am pus tava in cuptor pana s-au rumenit usor pateurile.

Dupa ce s-au racit, le-am taiat si le-am asezat pe un platou. 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pateuri cu spanac

Postat de Julie

Pateuri cu spanac

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu.  Restul de faina se pune intr-un bol, se face o...

Citeste continuarea

Pateuri cu spanac

Postat de dantes

Pateuri cu spanac

Spalam bine frunzele de spanac le oparim si le tocam marunt. Punem intr-un vas ulei si cateii de usturoi si lasam pe foc pana cand acestia se rumenesc ii scoatem si adaugam spanacul bine scurs...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2014, 19:44
Bune au fost!
la 25.03.2014, 19:45
la 25.03.2014, 19:45
Savuroase, chiar dacă sunt de post
la 25.03.2014, 19:51
imi place f mult cand mai faci si daca ai la indemana strecoara in ele si o bucata de somon sau branza de capra ador combinatiile astea
la 25.03.2014, 19:55

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking