Pateuri cu spanac

Postat de Julie in Aperitive / Garnituri
28 Apr 2011 | 5696 vizualizari
Pateuri cu spanac

Ingrediente

  • Aluat: 
  • 10 linguri ulei;
  • 7 linguri apa minerala;
  • 1 lingura otet; 
  • 1 lingurita praf de copt;
  •  200 g faina,
  • 1 ou pt uns deasupra,
  • seminte se susan.
  • Umplutura: 
  • 250-300 g spanac proaspat,
  • 1 fir ceapa verde,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smantana,
  • 3-4 linguri branza rasa,
  • 2-3 linguri pesmet, 
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu.  Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine.  Aluatul obtinut se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Ceapa verde, tocata marunt se caleste in ulei; se adauga spanacul spalat si tocat mai mare; se amesteca si se lasa pe foc acoperit cu un capac, pana se inmoaie spanacul. Se lasa sa se raceasca si se adauga oul, smantana, branza rasa, pesmetul si se potriveste gustul de sare si piper.

Se scoate aluatul de la frigider, se intinde din nou in foaie subtire si se decupeaza in patrate mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Pe fiecare patrat se aseaza o lingura cu umplutura; se pliaza aluatul dand forma de triunghi. Se pun pateurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; se ung cu ou deasupra si se presara cu susan. Se coc aprox 35 minute. Se pot servi atat calde cat si reci alaturi de diverse salate de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateuri cu spanac

Postat de Irina

Pateuri cu spanac

Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat. Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt. Intr-un...

Citeste continuarea

Pateuri cu spanac

Postat de dantes

Pateuri cu spanac

Spalam bine frunzele de spanac le oparim si le tocam marunt. Punem intr-un vas ulei si cateii de usturoi si lasam pe foc pana cand acestia se rumenesc ii scoatem si adaugam spanacul bine scurs...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2011, 17:00
bunnnn
la 28.04.2011, 17:06
la 28.04.2011, 18:12
la 28.04.2011, 18:26
deliciossssss
la 28.04.2011, 20:22
asta e la fel cu aluatul de strudel ,nu? tocmai vroiam sa intreb daca iese fraged

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking