Ingrediente
- 6 cartofi mai mari
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 50 gr porumb
- 100 gr vita conserva
- 1/2 ardei gras
- 1/2 ceapa
- 50 gr ciuperci
- frunze patrunjel
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- 1 cub knorr
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare
Am curatat cartofii cat mai subtiri cu putinta sa nu pierdem mult din ei, i-am spalat, am taiat o particica mica de la un capat si cu un cutit cu virf am scos miezul din ei.
Miezul scobit il punem intr-o oala cu apa si il fierbem ca pentru piure.
Tocam marunt ciupercile, ceapa si ardeiul si le calim bine in putin ulei, apoi adaugam carnea.
Am adaugat frunzele de patrunjel spalate si tocate, sarea, piperul, pesmetul si oul, amestecam totul bine si cu compozitia obtinuta umplem cartofii.
Apoi intr-o tava unsa asezam cartofii umpluti peste care punem o cana de supa facuta din cubul knorr la care am adaugat un picut de sare si piper si usturoiul zdrobit.
Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 grade.
Din cand in cand ii intoarcem usor pe toate partile.
Cind sunt aproape gata luam folia si-i lasam sa se rumeneasca si-i ungem din cand in cand cu uleiul din tava.
Cand sunt bine rumeniti ii scoatem din cuptor, ii asezam pe un platou cu o salata langa sau un sos.
Sunt un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|