Cartofi Byron

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
6 Dec 2013 | 14974 vizualizari
Cartofi Byron

Este prima oara cand ii fac si pot sa zic ca sunt dementiali. Pe cat de simplu pe atat de deliciosi....inspirati de la Cristi Roman...multumesc!>:D

Ingrediente

  • 3 cartofi marisori
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura branza ceva fin de la Delaco
  • 1 lingura cascaval ras fin
  • 1 lingura mascarpone

Mod de preparare

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de bucatarie), i-am pus in apa cu sare la fiert pt 15 minute. Adica sa fie fierti cam pe treisfert. Se lasa sa se raceasca, se taie in jumatati, se scobeste miezul(dar mai lasam ceva cartof si in gaoace) cu ajutorul unei lingurite.

Miezul scobit il punem intr-un castron s il zdrobim cu furculita. Adaugam sare si piper dupa gust, 1 lingura mascarpone si branzica. Amestecam compozitia si umplem gaoacele carofilor. Lasam o adancitura in mijloc in care vom pune smantana amestecata cu cascaval ras fin. Asezam cartofii intr-o tava cu hartie de copt, mai condimentam putin pe deasupra cu sare si piper proaspat macinat. Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 15-20 minute pana cartofii se rumenesc usor deasupra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Byron" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Garnitura de cartofi Byron

Postat de Corina33

Garnitura de cartofi Byron

Cartofii spalati bine, se pun la fiert in multa apa cu sare si se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute. Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, apoi ii taiem in doua si ii scobim de miez...

Citeste continuarea

Garnitura cartofi Byron

Postat de Cristi_Roman

Garnitura cartofi Byron

1. Se spala bine coaja cartofilor, inclusiv cu o perie de bucatarie, daca aveti asa ceva. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, apoi se pune sare intr-o tava de cuptor. Nu doar presarati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2013, 20:12
la 06.12.2013, 20:16
Foarte buna ideea sa-i fierbi! Se reduce mult timpul de preparare!
la 06.12.2013, 20:32
Buni rau!
la 06.12.2013, 20:42
foarte buna idee
la 06.12.2013, 20:43
buni

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking