Ingrediente
- 3 cartofi marisori
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura smantana
- 1 lingura branza ceva fin de la Delaco
- 1 lingura cascaval ras fin
- 1 lingura mascarpone
Mod de preparare
Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de bucatarie), i-am pus in apa cu sare la fiert pt 15 minute. Adica sa fie fierti cam pe treisfert. Se lasa sa se raceasca, se taie in jumatati, se scobeste miezul(dar mai lasam ceva cartof si in gaoace) cu ajutorul unei lingurite.
Miezul scobit il punem intr-un castron s il zdrobim cu furculita. Adaugam sare si piper dupa gust, 1 lingura mascarpone si branzica. Amestecam compozitia si umplem gaoacele carofilor. Lasam o adancitura in mijloc in care vom pune smantana amestecata cu cascaval ras fin. Asezam cartofii intr-o tava cu hartie de copt, mai condimentam putin pe deasupra cu sare si piper proaspat macinat. Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 15-20 minute pana cartofii se rumenesc usor deasupra.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Byron" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|