Ingrediente
- 6 cartofi roz, medii
- 250 grame de ciuperci champignons
- 1/2 ceapă roșie
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă verde
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Se curăță cepele, se spală, se taie rondele (cea verde) și se feliază cea roșie.
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente și se spală în câteva ape.
Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare cartof în patru.
Usturoiul se curăță, se spală și se feliază subțire.
Se toarnă 2 linguri de ulei într-un vas termorezistent și se pun: cartofii, ciupercile, ceapa și usturoiul.
Se stropesc legumele cu 2-3 linguri de ulei și se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei.
Se acoperă vasul cu capacul (sau cu folie de aluminiu) și se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.
Se ia capacul de pe vas și se mai lasă în cuptor încă 15-20 de minute, până ce legumele sunt puțin rumenite și pătrunse.
Cât timp garnitura este la cuptor, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Când garnitura este gata, se scoate din cuptor și se presară pătrunjel tocat.
Se servește imediat, ca garnitură, sau ca fel principal de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi si ciuperci, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|