Ingrediente
- 2 borcane ciupercuțe întregi (aprox. 700 grame)
- 2 cepe galbene
- 2 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 150 ml de smântână
- 1 lingură de amidon alimentar
- 150 ml de apă
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Ciupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient.
Se adaugă ciupercuțele clătite și strecurate de apă și se rumenesc ușor timp de 2-3 minute, după care se adaugă 50 ml de apă și se lasă la foc mic.
Separat se adaugă amidonul alimentar în smântână, se amestecă și se subțiază cu 100 ml de apă.
Se adaugă acest amestec în tigaia cu ciupercuțele, se lasă tigaia la foc mic, se condimentează, după gust cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după 3-4 minute de preparare la foc mic, se ia tigaia de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|