Carnea se spală, se lasă să se zvânte și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1,5 cm. Se bate ușor cu ciocanul de carne, pe ambele fețe, iar apoi se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei.
Se lasă feliile de carne cel puțin 15 minute, ca să se pătrundă de condimentele adăugate, după care se prăjesc ușor, cât să se albească doar, pe ambele fețe, la foc mic, într-o cratiță în care s-a pus în prealabil ulei de floarea soarelui. Când feliile de friptură se albesc, se adaugă apă, care să le acopere bine, după care se dă la foc mediu.
Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când scade prea mult în cratiță, până ce carnea este moale și poate fi străpunsă cu furculița. Atunci se mai lasă friptura la foc mediu și se întoarce pe ambele fețe, ca să se rumenească ușor, pentru un aspect plăcut.
Când friptura este aproape gata, se prepară garnitura, ca să fie caldă la servire. Ciupercuțele se spală sub jet de apă, se scurg și apoi se rumenesc ușor în tigaia în care s-au călit la foc mic, ceapa și usturoiul mărunțite. Se adaugă 50 ml de apă și se lasă tigaia cu ciupercuțe, ceapă și usturoi, la foc mic.
Separat se amestecă smântâna cu amidonul alimentar și apoi se subțiază cu 100 ml de apă. Se toarnă acest amestec peste ciupercuțele din tigaie și se mai lasă pe foc mic încă 3-4 minute, având grijă să nu se prindă de fundul vasului. Când este gata, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat, lângă friptură.