Ingrediente
- 250 grame de cus-cus
- 500 grame de ciuperci champignons
- 1 ceapă galbenă medie
- 5 căței de usturoi
- 1 roșie mare
- ulei de floarea soarelui, pentru călit
- sare
- piper
- oregano
- 1 vârf de cuțit de chilli (opțional)
- boia de ardei dulce (opțional)
- ierburi de grădină
- 50 grame de unt
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient și la foc mic.
Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală, se feliază și se adaugă în tigaie, peste legumele călite. Se prepară ciupercile la foc mic, până ce scade apa pe care o lasă.
Se spală roșia, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, peste: ciuperci, ceapă și usturoi. Se lasă la foc mic, până ce mai scade puțin apa lăsată de ciuperci și roșii, iar toate legumele sunt pătrunse.
Între timp se fierbe cus-cusul în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când este gata, se strecoară, se clătește și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Când legumele s-au pătruns la foc mic, se adaugă: sarea, piperul, oregano, chilli (sau boia de ardei dulce), ierburile de grădină și după ce se amestecă, se adaugă cus-cusul scurs de apă.
Se încălzește garnitura la foc mic, timp de 2-3 minute, în tigaia în care s-a topit untul, se presară pătrunjel tocat și se poate servi, alături de orice fel de friptură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cus-cus, cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|