Ingrediente
- 300 grame de orez Panzani
- 100 grame de unt
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 150 grame de cașcaval
- sare
- piper
Mod de preparare
Orezul se fierbe timp de 20 minute în apă clocotită cu sare.
Între timp se taie cașcavalul cubulețe mici și se pregătește untul (se feliază).
Când orezul a fiert, se strecoară, se clătește în mai multe ape și apoi se lasă la scurs, într-o strecurătoare.
Se toarnă uleiul într-o tigaie antiaderentă și când se încălzește, se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă orezul clătit bine și scurs de apă. Se amestecă ușor, pentru ca untul să cuprindă întreaga cantitate de orez, după care se pune capacul pe tigaie și se lasă la foc mic timp de 2-3 minute.
Se adaugă cam 100 de grame de cașcaval cubulețe, se pune capacul peste tigaie și se mai lasă 1-2 minute la foc mic. Restul de cașcaval se păstrează pentru servire.
După acest interval de timp, când cașcavalul s-a înmuiat și topit, se amestecă ușor pentru a uniformiza toată compoziția, se condimentează cu sare și piper și se pune garnitura fierbinte în platou.
Se pune restul de cașcaval deasupra, cât timp garnitura este caldă încă și se servește imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|