Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
7 Iul 2019 | 5193 vizualizari
Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval

Am mai preparat orez Panzani, sub formă de salată, dar odată mi s-a întâmplat să nu am suficient orez obișnuit în casă, tocmai cu câteva ore înainte de a pleca la băieți, la București, așa că am fost nevoită să fac un preparat nou. Orezul Panzani are în componență trei feluri de orez, în trei culori: 80% prefiert, 10% roșu și 10% sălbatic. Acest orez este puțin diferit de cel obișnuit, nu se leagă și are un gust aparte. De aceea, ca să-l fac sub formă de garnitură am ales să folosesc unt și cașcaval, iar în total, asociat cărnii de pui, mai ales, rezultă un preparat special și gustos.

Ingrediente

  • 300 grame de orez Panzani
  • 100 grame de unt
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 150 grame de cașcaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Orezul se fierbe timp de 20 minute în apă clocotită cu sare.

Între timp se taie cașcavalul cubulețe mici și se pregătește untul (se feliază).

Când orezul a fiert, se strecoară, se clătește în mai multe ape și apoi se lasă la scurs, într-o strecurătoare.

Se toarnă uleiul într-o tigaie antiaderentă și când se încălzește, se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă orezul clătit bine și scurs de apă. Se amestecă ușor, pentru ca untul să cuprindă întreaga cantitate de orez, după care se pune capacul pe tigaie și se lasă la foc mic timp de 2-3 minute.

Se adaugă cam 100 de grame de cașcaval cubulețe, se pune capacul peste tigaie și se mai lasă 1-2 minute la foc mic. Restul de cașcaval se păstrează pentru servire.

După acest interval de timp, când cașcavalul s-a înmuiat și topit, se amestecă ușor pentru a uniformiza toată compoziția, se condimentează cu sare și piper și se pune garnitura fierbinte în platou.

Se pune restul de cașcaval deasupra, cât timp garnitura este caldă încă și se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Postat de rocsi_1612

Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Muschiul file, salamul il taiem bucatele mici. Ardeiul il spalam, indepartam semintele si il facem cubulete. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Cascavalul il taiem bucati potrivite....

Citeste continuarea

Chec cu branza sarata

Postat de simona72

Chec cu branza sarata

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa si se deschid la culoare. Branzeturile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Faina se amesteca cu praful de copt si drojdia. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2019, 18:57
Super! N-am gustat niciodata orezul in felul asta, dar e bine de retinut Voi cumpara si eu un Panzani de-asta
la 07.07.2019, 19:00
Îți mulțumesc frumos, Madi pentru apreciere!
la 07.07.2019, 20:32
Interesant, cred ca e tare gustos!
la 07.07.2019, 20:36
Mulțumesc frumos, Ancutsa! Da, untul și cașcavalul îi dau un gust bun...
la 07.07.2019, 20:48

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking