Gaufre/wafe pufoase cu unt

Postat de Sylvia in Prajituri
3 Noi 2010 | 12363 vizualizari
Gaufre/wafe pufoase cu unt

Imi place dimineata de duminica pentru aerul relaxat pe care il transmite …fie vreme buna sau rea, cald sau rece, lenevim toti trei zambind ….amanam micul dejun, ramanem in pijama pana aproape de pranz , cu mici exceptii este mereu o dimineata relaxata cu miros de vanilie de la gaufre sau de la clatite :)

Ingrediente

  • Pentru 4-5 gaufre avem nevoie de :
  • 70 grame de unt,
  • 40  grame de zahar,
  • vanilie ( sau baton sau esenta prefer eu ) ,
  • un ou,
  • 80 grame de faina fina pentru prajituri,
  • o jumatate de lingurita de praf de copt,
  • 40 ml lapte

Mod de preparare

  Mixam ouale cu zaharul si vanilia, adaugam apoi untul topit, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit subtiem cu lapte rece. Se face extrem de simplu cu un mixer in 2 minute aluatul este gata. Il mai lasam  macar 10-15 minute sa lucreze putin si il turnam cu grija in aparatul pentru facut gaufre/wafe.

  Aici nu am o regula sau o masura exacta, cel mai bine este ca turnati doar cat sa treaca peste patratele din interior , el se umfla tare la copt si primele mele experiente s-au petrecut cu gaufre curgand din aparat asa ca sunt precauta acum si nu torn foarte mult aluat . Se inchide aparatul si se lasa pret de 3-5 minute, depinde de aparat cel mai bine se verifica dupa 2 minute stadiul de coacere.

 Se desprind cu grija cu o spatula de lemn si se pudreaza fierbinti cu zahar. Sunt extrem de pufoase si aromate si fara sa iti dai seama …..incepi dimineata zambind.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaufre/wafe pufoase cu unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cheesecake cu piersici (fără coacere)

Postat de AndrutzaP

Cheesecake cu piersici (fără coacere)

   Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara.     Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie

Postat de oanapl

Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2010, 13:24
Va invit la desert, ma bucur ca am reusit sa postez si eu ca nu reuseam de dimineata
la 03.11.2010, 13:29
supe bune ptr micul dejun!!!
la 03.11.2010, 14:00
Minunate!
la 03.11.2010, 14:20
mmmm delicios
la 03.11.2010, 14:40
vreu si eu una

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking