Gem de afine cu indulcitor

Postat de ancutsa in Dulceata / Gem
6 Aug 2019 | 2045 vizualizari
Gem de afine cu indulcitor

Am pregătit acest gem cu îndulcitor pudră pentru a se bucura și tata de el, este unul dintre gemurile lui preferate. S-a fiert destul de repede, mi-a plăcut că este la fel de aromat, nu se cunoaște că nu are zahăr.

Ingrediente

  • 1 kg afine
  • 200 g îndulcitor pudră (eu am avut Sly)

Mod de preparare

 

Se spală delicat afinele.

Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp.

A doua zi se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, îndepărtând spuma formată.

Se amestecă des, ca să nu se lipească.

Când este bine legat, se dă de pe foc, se lasă doar un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane, se pun capacele, se așază borcanele cu capacul în jos și se acoperă cu un prosop. Se lasă așa până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 10min + 8 h

Timp de gătire: aprox 25 min

Se obţin: 2 borcane de câte 300 g

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/gem-de-afine-cu-indulcitor.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine cu indulcitor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure

Postat de simona72

Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure

Pentru rulada :separam albusurile de galbenusuri, mixam 1 minut albusurile cu praful de sare, adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile devin o spuma ferma. Adaugam treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2019, 16:36
la 06.08.2019, 16:37
la 06.08.2019, 16:40
O bunatate!
la 06.08.2019, 19:32
la 06.08.2019, 23:11
Delicios!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking