Gem de caise

Postat de gaby_d in Dulceata / Gem
12 Iul 2011 | 4543 vizualizari
Gem de caise

Ingrediente

  • 2 kg caise (inainte de a curata samburii)
  • 800 gr zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o jumatate lamaie (optional)

Mod de preparare

Se spala bine caisele. Se curata de samburi. Se pun la fiert impreuna cu 100 ml apa .(ale mele nu erau bine coapte, asa le aleg mereu pentru ca-mi place acrisor; daca aveti caisele coapte bine incarcati sa vedeti daca lasa suficienta zeama sa aiba unde fierbe putin, daca nu , puneti apa)

Lasati la fiert pentru 10 -15 minute dupa care adaugati zaharul. Amestecati usor si lasati pe foc pana se topeste zaharul si obtinem suficienta zeama (asta dureaza undeva la 20-25 minute).

Preincalziti cuptorul, dati apoi la mic si introduceti cratita cu caisele(cautati un vas cu peretii inalti, daca fierbe, sa nu va stropeasca cuptorul :) )

Daca aveti o cratita buna, cu fund dublu, nici nu enevoie sa ii aveti grija.In caz contrar urmariti din cand in cand si amestecati cu o lingura de lemn pe fundul cratitei.

Lasati timp de 2 ore la cuptor. Adaugati zeama de lamaie . Eu nu am pus, era suficient de acrisor. Scoateti pe o farfurie , lasati sa se racoreasca si verificati consistenta. Daca va place, opriti focul, daca nu, o mai lasati. Eu am lasat-o 2 ore si 20 min. Am lasat sa se racoreasca si am pus-o in borcane.

Le capsam si le mai dam pt 10 minute la cuptor. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort Lucia si 90 de veri implinite - Reteta pentru un desert festiv

Postat de Constelatialeu

Tort Lucia si 90 de veri implinite - Reteta pentru un desert festiv

Iata cum se prepara Tort Lucia si 90 de veri implinite - Reteta pentru un desert festiv Blatul si cremele le-am pregatit cu o zi inainte, cremele trebuie sa stea la frigider cateva ore bune,...

Citeste continuarea

Tarta cu branza de vaci si gem de caise - Desert fraged si gustos

Postat de rocsi_1612

Tarta cu branza de vaci si gem de caise - Desert fraged si gustos

Iata cum se prepara Tarta cu branza de vaci si gem de caise - Desert fraged si gustos Aluatul: Fulgii de ovaz ii puneti in blender si ii maruntiti. Puneti intr-un bol untul rece taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2011, 23:26
ce-mi place eu pun si putin rom,sau esenta
la 12.07.2011, 23:38
iar ma 'nervezi cu vasele tale din povesti
la 12.07.2011, 23:40
Dia, din Capra cu trei iezi ?)))))
la 12.07.2011, 23:40
cine-i capra? ca pe iezi ii stiu
la 12.07.2011, 23:41
Kamy,multumesc
Anul acesta nu am pus si nu pun nimic in niciuna ), le vreau asa, doar cu aroma fructelor

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking