Fursecuri cu gem de caise

Postat de deyutzky in Prajituri
20 Sep 2014 | 34904 vizualizari
Fursecuri cu gem de caise

Reteta de baza a fursecurilor este dupa renumitele Whoopie pies....demult voiam sa le incerc ca prea am vazut ca sunt laudate. Acum am incercat reteta simpla cu vanilie, urmatoarea pe lista va fi cea cu ciocolata :D Acestea au iesit usor crocante la exterior si pufoase in interior. Se pot umple cu orice crema va place, eu am ales gemul de caise.

Ingrediente

  • Pt 60 de jumatati (30 de fursecuri):
  • 1 ou
  • 125 ml iaurt grecesc
  • 50 ml lapte
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar + 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • gem de caise

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. 

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie.

Adaugam alternativ din cele doua compozitii, in compozitia de unt si amestecam pana la omogenizare.

Punem compozitia intr-un pos si facem cerculete cu diametrul de 5 cm pe tava de silicon speciala(cerculetele de pe tava au exact diam. de 5 cm) sau in cazul in care nu aveti tava de silicon puneti intr-o tava hartie de copt si formati cerculetele direct pe hartie si lasati spatiu intre ele.

Dam tava la cuptor la foc potrivit timp de aprox. 10 minute, apoi le scoatem si le lasam la racit. Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul.

Lipim fursecurile intre ele cu gem de caise sau cu orice crema, gem preferati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Deserturi fursecuri motate

Postat de Constelatialeu

Deserturi fursecuri motate

Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem de caise si rahat

Postat de autodiag

Desert fursecuri cu gem de caise si rahat

Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2014, 22:48
trebuie incercate!
la 20.09.2014, 22:51
cu siguranta vor fi incercate
la 20.09.2014, 22:52
la 20.09.2014, 23:06
la 20.09.2014, 23:06

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking