Fursecuri by Adelina

Postat de Adele in Dulciuri
5 Apr 2014 | 4257 vizualizari
Fursecuri by Adelina

Dintr-un sigur aluat putem face mai multe tipuri de fursecuri :)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina.
  • 100 gr ahar.
  • 2 oua.
  • 150 gr unt.
  • Fursecuri 1 :
  • gem sau dulceata (eu am folosit de piersici)
  • Fursecuri 2:
  • 1 banana
  • Cateva linguri de crema de ciocolata.

Mod de preparare

Pregatim aluatul: punem intr-un vas untul cu zaharul si ouale si incepem sa amestecam, apoi adaugam faina treptat, pana devine un aluat moale (daca aveti robot de bucatarie il puteti face punand untul cu zaharul, adaugati faina si apoi ouale, mixati bine si apoi luati aluatul format si il mai lucrati in mana).

Fursecuri 1: Impartim aluatul in doua, o parte o punem in frigider, iar din cealalta intindem o foaie. Formam cate 12 cercuri cu un pahar sau o forma de biscuiti, 6 cercuri le asezam in tava, iar din cele ramase decupam cu o forma mai mica lasand un gol in mijloc. Le asezam in tava si dam la cuptor pentru 15 minute la 180°. Continuam pana se termina aluatul avand grija ca fiecare cerc sa-i corespunda un alt cerc cu gaura.

Cand sunt gata cu o lingura sau sac a posh punem pe fiecare dintre ele dulceata si inchidem cu o parte gaurita. Le asezam in farfurie si pudram cu zahar. Le puteti umple si cu ciocolata.

Fursecuri 2: Din a doua parte de aluat intindem o foaie formam 12 cercuri, in 6 din ele punem cate o felie de banana si o lingurita de ciocolata, luam celalalte cercuri de aluat si le punem deasupra inchidem bine,cu furculita jur imprejur.

Se dau la cuptor pentru 20 deminute la 180°. Cand sunt gata le scoatem si le lasam la racit apoi pudram cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri by Adelina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

Postat de Constelatialeu

Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

Mai intai am cules dovleacul,l-am impartit in doua, ca era mare, cca 7 kg si apoi am zis sa-i fac ce i-am facut, ca sa nu se strice.... Am luat tava de la aragaz, am asezat hartie de copt, am...

Citeste continuarea

Cataif

Postat de privatelaura

Cataif

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2014, 16:04
la 05.04.2014, 16:07
la 05.04.2014, 16:30
la 05.04.2014, 16:45
Bune
la 05.04.2014, 17:00
Ce-mi plac fursecurile cu gem!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking