Gem de caise

Postat de babi5 in Dulceata / Gem
24 Iun 2013 | 6486 vizualizari
Gem de caise

Dragii mei astazi este sarbatoare si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ca am facut gemul azi ..... dar fructele cereau neaparat prelucrare fiindca mine era prea tirziu . Asa ca am trebaluit ...sper si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ..

Ingrediente

  • 5 kr fructe caise (curatate 4 kg)
  • 2 kg zahar
  • 4 plicuri gelfix

Mod de preparare

 Am spalat bine  caisele  ,apoi le-am oparit  ca sa le pot curata pielita  sa nu pierd mult la  curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai  mic si am amestecat zaharul cu gelfixul si apoi cu fructele  am pus la fiert la foc incet ,am spumat tot timpul .

La final  am lasat sa clocoteasca tare 3 min, facem testul   punem putin pe o farfurie  de portelan sa vedem daca se incheaga , daca  nu se incheaga suficient mai  adaugam   un gel fix si mai lasam sa dea 2 min in clocot .

Apoi punem compozitia in borcanele bine  sterilizate si uscate  din timp ,sigilam bine  si intoarcem borcanele  cu capacul in jos pentru 10 min pentru ca sigilarea sa fie etansa .

Si gata pentru  asezat in camara .

Pofta buna  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Postat de momo121

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...

Citeste continuarea

Desert prajitura de joi a Octaviei

Postat de katty

Desert prajitura de joi a Octaviei

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2013, 15:06
imi place
la 24.06.2013, 15:08
tare-mi place!
la 24.06.2013, 15:13
Ce bun mai este....si ce parfumat!!!
la 24.06.2013, 15:16
Ce culoare frumoasa are! Deja imi imaginez o clatita unsa cu acest gem...mhhh...Bravo!
la 24.06.2013, 15:18
plaaaaaaaaaaaaaace

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking