Gem de caise

Postat de merisor67 in Dulceata / Gem
2 Iul 2013 | 10452 vizualizari
Gem de caise

Este al doilea dupa cel de prune ca preferinte pentru prajituri.

Ingrediente

  • 7 kg caise coapte
  • 1250 g zahar
  • 4 borcane(800 g)
  • 4 borcane (400 g)

Mod de preparare

Borcanele de fapt nu au chiar 800 g respectiv 400 g, dar asa le stiam odata.

Caisele au fost destul de coapte, poate chiar prea coapte pentru ca au lasat mult lichid si am copt la ele de m-am plictisit, cam vreo 7 ore la 175 grade, pana au scazut la mai mult de jumatate.

Am spalat caisele si le-am lasat la scurs dupa care le-am spart, am indepartat samburii si le-am asezat asa jumatati in cratita alternand un rand de caise cu un rand de zahar.

Nu am pus tot zaharul de la inceput pentru ca nu stiam cat de dulce va iesi.

Am lasat asa cu zahar pe ele cateva ore pana au lasat lichid, apoi am introdus cratita in cuptor la 175 grade si am lasat pana au scazut la mai putin de jumatate din volumul initial.

Pe parcurs am luat din gem intr-o lingura de lemn si am verificat daca se incheaga si cat este de dulce si am adaugat zahar pana cand am considerat ca este suficient, de fapt Adi a dat verdictul ca eu deja nu mai simteam gustul :)

Dupa ce a fost gata, l-am scos din cuptor si am bagat borcanele, spalate si scurse, la sterilizat pentru 5 minute cu focul oprit, apoi am pus gemul in borcane, am pus capacele si le-am mai lasat 5 minute cu cuptorul pornit dupa care am stins si le-am lasat acolo pana a doua zi cand s-au racit si le-am trecut in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Postat de momo121

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...

Citeste continuarea

Desert prajitura de joi a Octaviei

Postat de katty

Desert prajitura de joi a Octaviei

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2013, 13:38
delicios
la 02.07.2013, 13:41
Place si mie
la 02.07.2013, 13:43
Place place
la 02.07.2013, 13:43
ce frumoase sunt borcanasele
la 02.07.2013, 13:43
foarte bunnnnn

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking