Gem de caise

Postat de rocsi_1612 in Dulceata / Gem
5 Aug 2015 | 5008 vizualizari
Gem de caise

Am avut norocul sa pot cumpara caise de tara. Am luat putine, ca nu mai fac in cantitati mari dulceturi, compoturi si alte cele. Au fost mai micute decat cele din piata, dar atat de aromate si parfumate, iar de gust nu mai vorbesc! Bineinteles mi-am orpit o portie generoasa sa mananc prima data, apoi am pus de un gem si a rezultat o nebunie de gem. Sotul care nu e fan gemuri/dulceturi, pot sa zic ca asta i-a placut in mod special. Asa ca, pentru a obtine gemuri bune, cautati sa luati fructe de tara.

Ingrediente

  • 2 boluri cu caise fara samburi
  • 1 bol zahar

Mod de preparare

Nu am cantarit fructele, am masurat doar cu un bol. Caisele, le punem sub jetul de apa rece, le spalam, dar nu in exces. Le asezam pe un prosop sa se scurga de apa, apoi le scoatem samburii si le rupem in jumatati. Le punem intr-o oala de tuci, turnam zaharul. Dam la frigider pentru circa doua ore, timp in care amestecam de vreo doua ori. Dupa acest timp, punem oala pe foc, focul il dam ceva mai mare. Cand incepe sa fiarba, reglam focul potrivit, amestecam din cind in cand. Cand vedem ca incepe sa se ingroase, luam pe o farfuriuta, lasam sa se raceasca si daca are consistenta dorita, atunci tragem oala de pe foc. In borcanele curate, punem gemul fierbinte, inchidem capacele. Le invelim intr-o patura si le lasam asa pana a doua zi, cand le etichetam si le punem la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Postat de momo121

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...

Citeste continuarea

Desert prajitura de joi a Octaviei

Postat de katty

Desert prajitura de joi a Octaviei

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2015, 20:44
Ce culoare frumoasa are!
la 05.08.2015, 20:50
Delicios
la 05.08.2015, 21:04
super
la 05.08.2015, 21:20
bun bun
la 05.08.2015, 21:26
unul dintre preferatele mele

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking