Gem de caise cu portocale si migdale

Postat de Oana in Dulceata / Gem
20 Iun 2017 | 13727 vizualizari

Gem de caise parfumate, reteta clasica imbunatatita cu ceva portocale si migdale. Chiar daca e simplu sa faci gem, merita sa ii adaugi un ingredient sau doua, sa il faci mai special… in bucatarie e mereu loc pentru experimentat. Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Ingrediente

  • 3 kg caise
  • 1,2 kg zahar
  • 3 portocale
  • 1 lamaie
  • 100 gr migdale

Mod de preparare

Pune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca poate fi amara. Taie-le apoi cubulete si pune-le peste caise. Adauga sucul de lamaie si lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si incepe sa fiarba, “cu bulbuci”, asa cum spune mama mea.
Verifica pe o farfurie, o picatura de gem si daca sta ferma, inseamna ca este gata. Opreste focul si adauga migdalele pentru o aroma deosebita. Pune gemul fierbinte in borcanele spalate si uscate bine, inchide capacele si intoarce-le invers ca sa se videze. Astfel, nu ai nevoie de niciun conservant si o sa tina pana la anul cel putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu portocale si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gem de caise cu portocale si migdale

Postat de oanapl

Gem de caise cu portocale si migdale

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Speli portocalele, le...

Citeste continuarea

Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru Craciun

Postat de Brindusa

Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru Craciun

Mai intai se face coca: Amesteca untul cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Adauga sarea si praful de copt. Amesteca putin. Adauga faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2017, 13:36
la 20.06.2017, 13:55
Delicioasa combinatie!
la 20.06.2017, 17:03
bun bun
la 20.06.2017, 17:32
Bun!
la 20.06.2017, 17:58
Ce combinatie delicioasa si foarte parfumata!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking