Gem de capsune
Postat de RODIMUR in Dulceata / Gem 20 Iun 2019 | 2728 vizualizari
În general, sunt adepta dulcețurilor, dar acum au fost îndeplinite toate condițiile pentru a face un gem bun și dulce de căpșune aromate. Gemurile se fac relativ ușor și nu necesită multă migală. Problema care se pune în privința gemurilor este adeseori cantitatea de zahăr și timpul afectat preparării. Sunt multe persoane care vor să pună cât mai puțin zahăr, uitând că acesta este exact ingredientul care conservă și atunci nu-i de mirare că preparatul lor se acrește și fermentează...
Așa că cine vrea să facă economie la zahăr, mai bine ar renunța la ideea de a prepara dulciuri (și aici nu mă refer la cei cărora, din motive de sănătate le este, oricum, interzis total zahărul). Sau poate folosi ingrediente artificiale de ultimă generație (E-uri...) dar cu siguranță, rezultatul nu va fi mulțumitor, sub toate aspectele.
Din ingredientele de mai jos am făcut 4 borcane de 330 grame de gem bine legat de căpșune. Cine este interesat de rețetă, este rugat să citească atent și TIPS-urile de la sfârșit...
Inapoi la reteta
|