Ingrediente
- 3 kg capsune(curatate de codite si spalate)
- 1,5 kg zahar
- 2 lamai
Mod de preparare
Spalam capsunele(nu le dati sub jet de apa,spalati-le intr-un lighean) ,apoi le taiem coditele si le punem pe un prosop de bucatarie sa se usuce.
Punem intr-o oala incapatoare un capsunele,1 kg de zahar si coaja de la o lamaie(bucati mari,nu rasa pt ca trebuie scoasa),apoi acoperim si lasam o noapte la rece.
A doua zi scoatem coaja de lamaie si punem restul de zahar si sucul de la cele 2 lamai.
Punem pe foc mic 45-50 de minute(amestecam din cand in cand) dupa care facem proba sa vedem daca este gata(punem pe o farfurioara la racit si daca nu curge este gata) ,in caz contrar mai lasam pana este de consistenta dorita.
Intre timp spalam borcanele si le punem intr-o tava(cu tot cu capace),apoi le bagam in cuptor la 100°-125° timp de 15-20 de minute.
Cand gemul e gata il punem fierbinte in borcane(punem sub borcan un cutit atunci cand punem gemul pt a nu se crapa),punem capacele si intoarcem borcanele cu gura in jos pana se racesc.
Cand le intoarceti o sa auziti un click,semn ca sunt inchise bine si le puteti pune la pastrat pt iarna(daca apuca).
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|