Gem de capsuni

Postat de deyutzky in Dulceata / Gem
30 Iun 2014 | 3254 vizualizari
Gem de capsuni

reteta am vazut-o pe site-ul lalena.ro

Ingrediente

  • Pentru 3 borcane mici de 370 gr:
  • 1 kg capsuni
  • 750 gr zahar
  • sare de lamaie

Mod de preparare

Capsunile le spalam, le curatam bine si le punem intr-un bol mare. Peste capsuni adaugam zaharul si framantam bine cu mainile pana se dizolva zaharul. Lasam deoparte aprox. 30 de minute.

Intre timp spalam bine borcanele si le clatim cateva minute in apa fierbinte, la fel si capacele. 

Luam 2 cani din compozitia de capsuni cu zahar si turnam intr-o craticioara sau intr-un ibric mai mare (eu am pus intr-un vas ceramic).

Dam vasul pe foc mediu si amestecam in compozitie.

Cand incepe sa fiarba continuam sa amestecam si mai lasam aprox 7-8 minute. Se va observa cum gemul incepe sa se ingroase.

Facem focul mic si mai lasam inca 2 minute pana cand spuma va scadea.

Pe fundul fiecarui borcan punem cate un varf de cutit de sare de lamaie apoi turnam gemul fierbinte.

Facem testul cu picatura de gem pe o farfurie alba. Daca are o culoare mai deschisa(un roz) si are o consistenta subtire inseamna ca mai rebuie lasat la fiert cateva minute, daca are culoarea mai inchisa si are consistenta mai groasa atunci este gata.

Continuam sa luam cate 2 cani de capsuni si procedam la fel ca mai sus pana cand terminam toata compozitia. 

Dupa ce am pus gemul in borcane, strangem bine capacul si punem borcanele cu capacul in jos pe un prosop si le lasam la racit.

Daca borcanul nu se va umple de la prima tura de gem, ii punem capacul si completam cu urmatoarea tura, iar cand este plin il intoarcem cu capacul in jos.

Le lasam la racit acoperite cu un prosop pana a2a zi, dupa care le depozitam in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2014, 00:44
Delicios!
la 30.06.2014, 01:03
Il ador
la 30.06.2014, 05:48
delicios
la 30.06.2014, 06:27
Bun!!!
la 30.06.2014, 06:53
Ce culoare frumoasa are!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking