Gem de capsuni cu aroma de menta si coniac

Postat de susu in Dulceata / Gem
25 Iun 2015 | 3965 vizualizari
Gem de capsuni cu aroma de menta si coniac

aroma exotica si racoritoare, yammy

Ingrediente

  • 2 kg de capsuni mai coapte
  • intre 500 gr-1 kg de zahar
  • 2 lamai potrivite
  • 1 legatura de menta proaspata sau uscata
  • 2 linguri de coniac

Mod de preparare

Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie, se spala si apoi li se inlatura coditele. Menta se toaca marunt sau daca va place doar aroma de menta fara frunze puteti pune legatura intreaga si la sfarsit o scoateti. Eu am pus menta uscata intr-o bucata de tifon pe care am inlaturat-o dupa fierbere. Puteti taia capsunile in jumatati sau sa le lasati intregi, oricum se vor zdrobi la fierbere. Capsunile se aseaza intr-o cratita speciala pentru gem si se stropesc cu restul de lamaie. Se pun pe foc iute si in primele minute se scutura cratita ca sa nu se prinda pana isi lasa zeama. Se adauga menta impreuna cu o lingura de coniac si se fierbe la foc mare vreo 20 de minute pana scade lichidul la jumatate timp in care spumam. Cand a scazut siropul adaugam tot zaharul odata si se reduce focul la mic. Spuma formata se inlatura mereu pentru a nu tulbura preparatul final. Fierbem pentru 2-3 ore pana se leaga gemul. Probam gemul in felul urmator : punem putin sirop pe o farfurioara si o dam la congelator 5 minute. Daca deasupra se formeaza o pojghita iar atunci cand tragi cu degetul prin mijlocul siropului racit ramane o urma clara care revine cu greu inapoi inseamna ca e gata. Punem spre sfarsit a doua lingura de coniac. Borcanele spalate bine si uscate se pun in tava aragazului si se dau la cuptorul neincalzit pentru 30 de minute la 150 de grade. Se scot, se pun pe cutite, se umplu cu gem si se dau iar la cuptor sa prinda o pojghita deasupra. Capacim borcanele si le punem cu gura in jos la loc cald pana a doua zi. Cantitatea de zahar folosita ramane la aprecierea fiecaruia. Eu am folosit prima data 1 kg si s-a legat foarte mult dupa racire si a doua oara am pus vreo 500 de grame. Imi place sa fie gemul acrisor si mai putin dulce. Rezultatul e minunat, o aroma exotica si racoritoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni cu aroma de menta si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert dulceata de fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Afinele se curata de...

Citeste continuarea

Reteta dulceata de zmeura galbena

Postat de Constelatialeu

Reteta dulceata de zmeura galbena

Iata cum se prepara Reteta dulceata de zmeura galbena Dupa ce ai rabdare sa creasca, o bibilesti sa-i fie confortabil in gradina ta, astepti cuminte sa se coaca, o culegi si te apuci sa faci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2015, 20:32
Ooo, ce combinatie!
la 26.06.2015, 14:27
vrem si noi sa gustam!
la 27.06.2015, 09:57
la 27.06.2015, 17:53
la 30.06.2015, 07:52
superrrr

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking