Gem de cirese amare

Postat de katty in Dulceata / Gem
21 Iun 2020 | 3754 vizualizari
Gem de cirese amare

Ador ciresele amare. Este putina munca la scos samburii caci, dupa cum stiti sunt destul de maruntele, dar rezultatul va merita efortul.

Ingrediente

  • 2 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita.

Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special.

Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra zeama de lamaie si punem zaharul. Lasam vasul acoperit la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata pentru ca ciresele sa isi lase zeama.

Punem craticioara la foc mic si spumam cat este nevoie pana gemul este gata (siropul este legat). Punem gemul in borcane sterilizate in prealabil, asezam bine capacele si le acoperim cu prosoape pana se racesc.

Etichetam borcanele si le pastram in camara sau undeva unde sa nu le bata soarele.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Negresa de post cu seminte de floarea soarelui

Postat de mirela0911

Negresa de post cu seminte de floarea soarelui

Intr-un vas se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se dizolva.  Semintele de floarea soarelui se pun intr-o tava si se dau pentru 3-4 minute la cuptor sa se rumeneasca putin....

Citeste continuarea

Tort Napoleon

Postat de Ela68

Tort Napoleon

Mod de preparare foi  (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2020, 11:33
Deliciu!
la 21.06.2020, 14:34
la 21.06.2020, 17:02
la 21.06.2020, 17:48
la 21.06.2020, 19:21

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking