Gem de gutui, cu scortisoara si anason stelat

Postat de RODIMUR in Dulceata / Gem
26 Oct 2018 | 3981 vizualizari

Anul acesta voi face de toate din gutui (dulceață, gem și peltea) pentru că am primit multe fructe de la vecini. De fapt, pelteaua și gemul sunt deja în borcane, iar dulceața este programată pentru mâine dimineață... De această dată am aromatizat gemul de gutui cu scorțișoară și cu anason stelat. Inițial am vrut să folosesc și un baton de vanilie, dar mi-am adus aminte că fructele parfumate nu au nevoie de vanilie. În schimb scorțișoara și mai ales anasonul stelat îi dau gemului un gust foarte bun, special, dacă se folosesc cu măsură. În fapt, am făcut o porție mare de 2 în 1! Din 2,500 kg de gutui curățate am făcut 14 borcane de gem și 10 borcane de peltea. Pentru că am vrut să fac și peltea din zeama rezultată la fiert, nu am îndepărtat coaja fructelor în care se află agentul de gelifiere (pectina), iar gemul rezultat a fost mai grosier, așa cum mi se pare că este foarte bun pentru umpluturi. Cine nu vrea să facă și peltea, va curăța coaja și după ce fructele vor fi pasate, va ieși un gem ca o pastă fină. Am preparat gemul în două reprize, dar aici am dat cantitatea totală de ingrediente și de produse finale.

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 27.10.2018, 21:55
mmm super bun!
la 27.10.2018, 22:02
Îți mulțumesc frumos, Daniela!
la 28.10.2018, 07:17
Cred ca e tare aromat asa!
la 28.10.2018, 12:53
Da, Mirela, e aromat, dar nu exagerat, pentru că am vrut să se păstreze și gustul natural al gutuilor. Merci pentru apreciere!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking