Gem de mere verzi si pepene galben

Postat de susu in Dulceata / Gem
25 Iun 2015 | 3074 vizualizari
Gem de mere verzi si pepene galben

Ingrediente

  • 1 kg pepene galben curatat
  • 1 kg mere verzi curatate
  • 250 gr zahar
  • 1 lamaie mica
  • 1 lime
  • 2-3 rulouri de scortisoara
  • 1 vf cutit ghimbir pudra
  • 1/3 lgt scortisoara pudra
  • 1 steluta de anason
  • 3 cuisoare

Mod de preparare

Asezam in cratita de gatit un rand de mere rase prin rzatoarea mare, o parte de zahar, pepene galben taiat cubulete si iar zahar. Lasam cateva ore la rece sa-si lase zeama. Adaugam mirodeniile si sucul de lamaie impreuna cu coaja stoarsa. Punem pe foc pentru o vreme timp in care amestecam in ea dupa care o dam la cuptor la foc mic. Puteti s-o dat direct la cuptor, iese mult mai buna si nu mai este nevoie sa amestecati in ea.  La sfarsit inlaturam coaja de citrice. Asezam borcanele si capacele sterilizate in tava aragazului si le lasam sa se incalzeasca. Punem borcanele pe cutite si punem gemul fierbinte. Le mai dam putin la cuptor sa prinda gemul o pojghita deasupra, le capacim si le punem la loc cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere verzi si pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem din prune si fistic

Postat de panacris

Gem din prune si fistic

 Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul...

Citeste continuarea

Dulceata de zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de zmeura

Se pune zmeura intr-o sita si se clateste cu apa rece, dar superficial pentru ca se destrama imediat si se vor pierde semintele printre gaurelele sitei. Se pune apoi intr-o cratita impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2015, 09:33
la 25.06.2015, 10:47
la 27.06.2015, 10:05
la 27.06.2015, 17:57
la 31.03.2016, 10:37

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking