Ingrediente
- 4 gutui mari
- jumătate dintr-un dovleac
- 1 kg. zahăr
- 300 ml. apă
- 1 lămâie
- 2 linguri merișoare
- 2 linguri goji
Mod de preparare
Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat.
Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le felii subțiri ,apoi julien.
Pune gutuile și dovleacul în cratiță peste sirop .
Spumuiește din când în când.La mine n-a fost nevoie să spumuiesc,dar am spumuit siropul.
Dulceața este gata când siropul stă ca o bobiță pe o farfurie rece.
Înainte de a a fi siropul legat pune merișoarele si fructele de goji.
Lamâia se spală bine apoi se dă pe răzătoare cu coajă cu tot.
După ce ai pus lămâia mai fierbe 5 minute.
Pune dulceața fierbinte în borcanele spălate și uscate în cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|