Dulceață de gutui cu dovleac

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
4 Noi 2016 | 3353 vizualizari
Dulceață de gutui cu dovleac

Nu se putea să treacă toamna să nu fac și eu o dulceață de gutui,chit că mai am de anul trecut!

Ingrediente

  • 4 gutui mari
  • jumătate dintr-un dovleac
  • 1 kg. zahăr
  • 300 ml. apă
  • 1 lămâie
  • 2 linguri merișoare
  • 2 linguri goji

Mod de preparare

Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat.

Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le felii subțiri ,apoi julien.

Pune gutuile și dovleacul în cratiță peste sirop .

Spumuiește din când în când.La mine n-a fost nevoie să spumuiesc,dar am spumuit siropul.

Dulceața este gata când siropul stă ca o bobiță pe o farfurie rece.

Înainte de a a fi siropul legat pune merișoarele si fructele de goji.

Lamâia se spală bine apoi se dă pe răzătoare cu coajă cu tot.

După ce ai pus lămâia mai fierbe 5 minute.

Pune dulceața fierbinte în borcanele spălate și uscate în cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de gutui cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de marmelada de gutui

Postat de Caty

Reteta de marmelada de gutui

Iata cum se prepara Reteta de marmelada de gutui: Spalam gutuile, le curatam de cotoare si le taiem cuburi mai mari. Ca sa nu se oxideze, le punem in apa rece pana terminam de taiat toate...

Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de CameliaComan

Dulceata de visine

Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii. Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2016, 20:33
Mai Buni ai scos expiratele la interval, sa chem OPC-ul?
la 04.11.2016, 20:35
Nu am mancat niciodata dulceata de gutui cu dovleac. Cred ca este o combinatie tare delicioasa!
la 04.11.2016, 20:35
Habar nu am avut de combinatia asta!
la 04.11.2016, 20:36
Ce combinație interesantă ai făcut! Cred că are o aromă tare plăcută!
la 04.11.2016, 20:39
WOW super buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking