Gem de mure

Postat de ancutsa in Dulceata / Gem
2 Aug 2020 | 6392 vizualizari
Gem de mure

Am cumpărat zilele trecute 1 kg de mure, din care am oprit și pentru un tort și am făcut și gem. Ce am schimbat anul acesta: am dat gemul, așa călduț, la blender, apoi l-am trecut prin strecurătoare, să scap de sâmburi. E minunat în deserturi. Retete de vara

Ingrediente

  • 715 g mure,
  • 300 g zahăr (mai mult sau mai puțin, după gust),

Mod de preparare

 

Speli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit.

Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de ele într-o cratiță încăpătoare (pentru că o suprafață mai mare înseamnă timp mai scurt de fierbere). Presari zahărul peste mure, amesteci ușor și lași deoparte minim o oră, pentru ca sucul lăsat de fructe să se amestece cu zahărul.

 Pui gemul la fiert. Culegi spuma, dacă e nevoie, eu am avut prea puțină. Amesteci des, ca să nu se lipească.

Când s-a legat siropul, dai de pe foc. Poți testa pe o farfurioară, dar și cu un termometru. E gata când un bob de gem pus pe farfurioară nu se împrăștie, ci curge în fir legat sau când temperatura gemului ajunge la 101°C.

 

Poți lăsa gemul așa sau poți să-l pasezi un pic la blender, cât este călduț, apoi îl treci prin strecurătoare, pentru a scăpa de sâmburi.

Torni gemul în borcan, pui capacul și etichetezi. Depozitezi la loc răcoros.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/gem-de-mure-2020.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem asortat de fructe de padure

Postat de Bucataras

Gem asortat de fructe de padure

Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai...

Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos - de post

Postat de mirela0911

Desert tort ciocolatos - de post

Blatul: Intr-un bol se amesteca gemul cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna apa. Se omogenizeaza torul. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2020, 18:53
la 02.08.2020, 19:03
la 02.08.2020, 19:37
la 02.08.2020, 19:38
Bun!
la 02.08.2020, 20:49
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking