Gem asortat de fructe de padure

Postat de Bucataras in Dulceata / Gem
15 Iul 2020 | 4188 vizualizari
Gem asortat de fructe de padure

Gemul asortat de fructe de padure il pregatesc in fiecare an de ceva vreme si contine cantitati egale de zmeura, afine si mure, combinatia aceasta dulce-acrisoara fiind favorita noastra. Reteta mea de gem are putin zahar in compozitie, caci au fructele suficient. Poate ca timpul de fierbere e mai lung, dar gemul e mai bun, gustul fructelor este mai pronuntat decat cel al zaharului si va garantez ca tine pana anul urmator in camara.

Ingrediente

 1 kg zmeura

1 kg afine

1 kg mure

300 g zahar

Mod de preparare

Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai la indemana. 

Sterilizeaza borcanele in care vei pune gemul.

Pune zmeura, afinele si murele in cratita, adauga zaharul si porneste focul. Lasa fructele sa fiarba la foc moale si amesteca din cand in cand, sa nu se prinda gemul de fundul cratitei.

Ai grija sa indepartezi de cate ori e cazul spuma care se formeaza deasupra si cand gemul pare legat ia cratita de pe foc.

Fa testul cu lingurita de sirop pe farfurioara, daca e suficient de legat poti opri focul, daca nu mai insista. :) 

Pune imediat gemul in borcane si sterilizeaza la bain-marie, fie pe aragaz, fie in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de cirese negre

Postat de oanapl

Dulceata de cirese negre

Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii. Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul. ...

Citeste continuarea

Peltea din piersici rosii si gutui

Postat de Constelatialeu

Peltea din piersici rosii si gutui

Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi. Am strecurat zeama, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2020, 13:29
Delicios gem
la 15.07.2020, 14:56
Delicios!
la 15.07.2020, 15:02
un deliciu!
la 15.07.2020, 16:58
la 15.07.2020, 17:17

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking