Gem de nectarine

Postat de RuxyRux in Dulceata / Gem
23 Aug 2016 | 6830 vizualizari
Gem de nectarine

Cu bucati intregi, aromat...delicios!

Ingrediente

  • 10 kg nectarine( romanesti...cu un parfum senzational)
  • 3 kg zahar de sfecla
  • vanilie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 4 mere

Mod de preparare

Se spala nectarinele, merele , se taie in bucati mai maricele( in sase sau opt).

Se pun in oala, se adauga zaharul, se lasa la foc mic mai intai, se amesteca, isi vor lasa zeama destula,  apoi se lasa la foc potrivit si se amesteca din cand in cand( destul de des), eu l-am cam pazit doua ore si jumatate, cat a durat fierberea, daca il doriti mai legat lasati-l trei ore...pentru mine e perfect asa.. Daca puneti cumva capacul asa cum este in imagine, intr-o parte aveti grija sa nu dea in foc...amestecati cu un plonic, si vedeti sa nu se prinda de fundul oalei.

Cam la jumatatea fierberii am pus zeama de lamaie si vanilia.

Ne ies in jur de 12 borcane de 850 gr.

Munca multa dar merita, rezultatul este exceptional...un gust minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

Postat de Bucataras

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

Cum se prepară Tarta fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă:   Întinde foaia de aluat fraged și decupează un disc cu ajutorul unei farfurii mari. Din marginea...

Citeste continuarea

Peltea de nectarine

Postat de ianculubita

Peltea de nectarine

Punem la fiert toate ingredientele,mai putin zaharul si 2l de apa;dupa ce au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem anasonul,cardamomul si cuisoarele,pasam totul,amestecam cu apa de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2016, 23:25
bun bun
la 23.08.2016, 23:27
Bunut Motanasule! Multumesc!
la 23.08.2016, 23:37
uulala ce bun ❤
la 23.08.2016, 23:42
Meea, daaaa....e buuun tare...multumesc scumpo!
la 23.08.2016, 23:47
ai fost mai harnicuta decat mine. La mine inca mai fierbe

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking