Gem de prune (2)

Postat de RODIMUR in Conserve
3 Sep 2017 | 4782 vizualizari

Din prune se pot face două feluri de gem: din fructe tocate, dar și din fructe întregi, sau înjumătățite.  După ce am făcut gem ca o pastă, din fructe tocate, am preparat și gem din jumătăți de prune. Pentru un astfel de gem, alegeți fructe coapte, dar tari, nu trecute din copt, pentru că este plăcut să rămână și prune întregi, sau jumătăți de prune. Pentru un gem de calitate trebuie să respectați următoarele proporții: puneți 1 kg de zahăr tos la 3 kg de prune necurățate, sau la 2 kg de prune fără sâmburi. Din ingredientele de mai jos am făcut 7 borcane de gem de prune jumătăți.

Inapoi la reteta

Comentarii (28)

la 04.09.2017, 09:36
cel mai bun gem
la 04.09.2017, 09:40
la 04.09.2017, 09:47
Mirela, eu fac mai mult din prune tocate, pentru a-l folosi la dulciuri, dar fac puțin și așa, cu prune întregi...
la 04.09.2017, 09:49
Mulțumesc, Anca! Și cel de caise este bun, chiar mai parfumat...
la 04.09.2017, 09:49
Mulțumesc, Motănel!
la 04.09.2017, 12:36
la 04.09.2017, 13:17
Mulțumesc frumos, Cris!
la 04.09.2017, 14:43
Bun!
la 04.09.2017, 16:03
Mulțumesc frumos, Dante!
la 04.09.2017, 22:00
Asa ne place si noua sa il pregatim, cu fructe intregi!
la 04.09.2017, 22:36
Bine, Rocsi! E mai simplu așa...
la 06.09.2017, 19:17
foarte bun la iarna
la 06.09.2017, 20:57
Așa este, Mihaela! Pentru asta ne străduim acum...Mulțumesc!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking