Ingrediente
- 1 kg prune coapte bine
- 100 gr miere naturala
- 1 baton scortisoara
- 3-4 cuisoare
- miez nuci albe
Mod de preparare
Se pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun prunele, batonul de scortisoara, cuisoarele macinate. Se asaza capacul in pozitia inchis, se inchide supapa de eliberare aburi. Din meniul aparatului, se selecteaza programul Dessert, durata de gatire de 20 minute, apoi se apasa tasta Start. Odata terminat timpul de gatire, se desface supapa de eliberare aburi, folosind o manusa de bucatarie si un cleste. Dupa ce aburul s-a evaporat, se desface capacul cu atentie. Se adauga mierea, miezul de nuca, apoi se asaza din nou capacul in pozitia inchisa. Se inchide supapa de eliberare aburi, se mai selecteaza programul Dessert, cu durata de 10 minute, apoi se apasa tasta Start. Dupa terminarea programului, se desface din nou supapa de eliberare aburi, la fel cu ajutorul unui cleste si a unei manusi de bucatarie. Dupa ce s-a evaporat tot aburul, se desface capacul. Se amesteca usor cu ajutorul spatulei din dotare. Gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate si se sigileaza cu capace. Multicookerul se deconecteaza de la sursa de curent. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|