Ingrediente
- 30 kg prune vinete ( cantarite cu samburi cu tot)
- 1 kg nuci coapte in cuptor
- 1 kg zahar
Mod de preparare
Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet, pana au scazut la jumatate, apoi am adaugat nucile coapte-n cuptor ( am copt nucile si le-am curatat de coaja) si am mai lasat sa fiarba cca 30 min. Am pus gemul in borcane bine sterilizate, apoi am incins cuptorul bine, am stins focul si am bagat borcanele in cuptor, fara a pune capacul la borcane. Le-am lasat pana dimineata, apoi le-am scos din cuptor, fiecare borcan a format o crusta frumoasa, apoi le-am pus caacele si le-am depozitat in beci.Acum asteapta cuminti sa fie folosite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune vinete cu nuci coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|