Gem de prune vinete cu nuci coapte

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
12 Sep 2021 | 2322 vizualizari
Gem de prune vinete cu nuci coapte

Anul asta a fost anul de gratie al prunelor, de toate felurile, tipurile, marimile si ce mai vreti voi, eu nu mai vreau mi-a ajuns.....si inca mai am 4 pruni de batut si cules.

Ingrediente

  • 30 kg prune vinete ( cantarite cu samburi cu tot)
  • 1 kg nuci coapte in cuptor
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet, pana au scazut la jumatate, apoi am adaugat nucile coapte-n cuptor ( am copt nucile si le-am curatat de coaja) si am mai lasat sa fiarba cca 30 min. Am pus gemul in borcane bine sterilizate, apoi am incins cuptorul bine, am stins focul si am bagat borcanele in cuptor, fara a pune capacul la borcane. Le-am lasat pana dimineata, apoi le-am scos din cuptor, fiecare borcan a format o crusta frumoasa, apoi le-am pus caacele si le-am depozitat in beci.Acum asteapta cuminti sa fie folosite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune vinete cu nuci coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peltea din petale de trandafiri

Postat de panacris

Peltea din petale de  trandafiri

Petalele de trandafiri se spală sub jet rapid de apă rece, apoi se adaugă apa plată și zeama de la o lămâie. Se lasă la macerat de seară până dimineața. Se storc petalele de...

Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de CameliaComan

Dulceata de visine

Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii. Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2021, 21:14
Foarte bun pentru cornulețe!
la 12.09.2021, 21:15
la 12.09.2021, 22:08
Ma abonez la degustare, ca sigur este delicios!
la 12.09.2021, 22:08
Delicios, nelipsit din cămară. Mie îmi place sa culeg, mai bine decât săpat
la 12.09.2021, 22:14
Ce bunatate de gem!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking