Ingrediente
- 1 galeata de 10 l plina cu smochine
- 4 pliculete cu zahar vanilat
Mod de preparare
Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4.
Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase.
Cu cca 30 min inainte sa sting focul am adaugat 4 pliculete de zahar vanilat. Am stins focul dupa 30 min de cand am adaugat zaharul vanilat si am lasat gemul in cuptor pana a doua zi, cand l-am pus in borcane.
Am incins cuptorul, am stins focul si am bagat la cuptor borcanle cu gem, fara capac, le-am lasat sa faca o crusta. Dupa ce s-au racit, le-am capacit si apoi le-am depozitat in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|