Gem de smochine (reteta low carb)

Postat de ctlina in Dulceata / Gem
6 Noi 2021 | 3355 vizualizari
Gem de smochine (reteta low carb)

Un gem facut fara zahar rafinat, cu un pic de indulcitor si cu smochine minunate din regiunea frantuzeasca  Provence. Smochinele de Solliès sunt renumite si au apelatie de origine controlata. https://www.blogulluicatalina.com/2021/10/gem-de-smochine-reteta-low-carb.html

Ingrediente

  • 1,8 kg de smochine coapte
  • 5 linguri de indulcitor stevia 'pur via'
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 100 ml de apa

Mod de preparare

Spalati smochinele si taiati coditele. Taiati-le bucati.

Puneti fructele intr-o oala cu indulcitorul si 100 ml de apa. Aduceti la fierbere.

Gatiti 30 de minute amestecand in mod regulat.

Puteti mixa la sfarsit.

Puneti gemul fierbinte in borcane curate si sterilizate.

Inchideti-le,  rasturnati-le si acoperiti-le cu o patura.

Lasati sa se raceasca o noapte. Pastrati-le in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine (reteta low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gem de caise

Postat de licurici_lra

Desert gem de caise

Caisele se spala si se rup in jumatati. Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul. Se fierb la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga...

Citeste continuarea

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Postat de mirela0911

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore. Se scoate oala de la rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2021, 21:07
Bun!
la 06.11.2021, 21:27
la 06.11.2021, 22:13
la 07.11.2021, 10:16
Ce bun e!
la 07.11.2021, 10:34
Bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking