Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă

Postat de gratziela in Dulceata / Gem
18 Iul 2011 | 5313 vizualizari

Gemul de caise este minunat, parfumat, unic. Şi când spun că este unic nu exagerez. Este ca o fată foarte frumoasă, dar năzuroasă, cu mofturi şi dacă nu eşti atent, devine acră precum… Reţeta aceasta este o reţetă pe care am testat-o ani la rând şi care dă rezultatele aşteptate. Este un hibrid dintre două reţete ale unor bune prietene, care, cu mulţi ani în urmă mi-au dezvăluit reţetele lor. Eu am luat cam ce am crezut că este mai bine şi aşa a luat naştere reţeta mea.

Inapoi la reteta

Comentarii (27)

la 18.07.2011, 22:14
bun
la 18.07.2011, 22:16
imi place mult cum iti descrii mereu preparatele iar gemul de caise chiar este senzational de bun
la 18.07.2011, 22:36
pai, iarna cand vin colindatorii, ii intampini doar cu 650g de gem? de ce sa ''ardem focul de pomana''?frumosa descriere!
la 18.07.2011, 22:53
Mmmmmmmmm parfum,daruire,migala si stropul de vacanta ce mi-l doresc minunat Gratziela
la 18.07.2011, 23:00
Splendoare Gratziela draga mea...splendoare... cu o aroma inconfundabila
la 18.07.2011, 23:08
ai pus si miez de samburi in dulceata?
foarte interesant..nu am mai auzit pana acum.Trebuie sa fie un gem excelent..;
la 18.07.2011, 23:15
Teo, 650 inmultesti cu cat de mult iti plac caisele...apoi la iarna "trantesti" o prajiturica minunata cu gem de caise!
Multumesc!
la 18.07.2011, 23:17
Rocsi, habar nu am de ii spunem" gem" (cam comun!), pentru ca la cat este de bun, ar trebui sa-l intitulam altfel!
la 18.07.2011, 23:19
Alinutzika, miezul din samburi se pune in gem de mult timp (si eu am auzit de la atii de mai multi ani). Problema este: cine are rabdare sa sparga samburii!!
la 18.07.2011, 23:21
Imi place mult!
la 18.07.2011, 23:22
Si eu am facut..imi place...
la 18.07.2011, 23:23
Diaconta... cine nu-si doreste o vacanta?! Cu mici si placute aventuri, cu prieteni, cu soare, cu... oh, foarte multe!
Dar eu raman la concluzia ca cele mai reusite vacante sunt doar cele visate si dorite!
la 18.07.2011, 23:26
ai dreptate,dar cum eu imi permit doar franturi de vacanta,incerc sa le fac de neuitat
la 18.07.2011, 23:28
Divainbucatarie, Ionela, cred cu tarie, ca cine nu a incercat macar o data in viata sa faca acest minunat gem, nu stie ce a pierdut: mai mult decat o simpla prezenta in bucatarie, este emotia reusitei precum intalnirea a unui adolescent cu prima dragoste!
la 18.07.2011, 23:32
Diaconta,

... si cred ca sunt mult mai reusite, sunt precum jocul de puzzle, fiecare cu misterul si farmecul lor!
O seara placuta!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking