Ingrediente
- puneti ce legume aveti la indemana si va plac, eu am pus
- ardei de mai multe culori ( verde, rosu, galben) ,
- un dovlecel verde ( zucchini) taiat cubulete,
- fasole plata galbena si verde,
- o rosie taiata cubulete,
- un morcov.
- In plus am mai pus
- sare si piper proaspat macinate,
- 2 linguri de ulei de masline,
- verdeturi maruntite ( marar si patrunjel),
- o canita de orez .
Mod de preparare
Preparare: se spala, curata si taie toate legumele. Am condimentat legumele cu sare si piper si le-am asezat in vasul roman. Am adaugat peste putin ulei de masline, o canita de apa si verdeturi si gata pentru drumul la cuptor.
Am lasat 30 minute la cuptorul preincalzit la 210 grade, vasul fiind acoperit cu capac. Am adaugat apoi orezul si inca putina apa( nu foarte multa pentru ca fiind cu capac apa nu s-a evaporat ).
La sfarsit am adaugat verdeata proaspat tocata, marar si patrunjel. Pe langa explozia de forma si culoare acest ghivechi m-a surprins prin aroma fina si delicata , un gust excelent care m-a surprins foarte placut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|