Ghiveci de legume

Postat de simona72 in Mancaruri de post
19 Iun 2013 | 4879 vizualizari
Ghiveci de legume

O mincare de vara, simpla si gustoasa....

Ingrediente

  • 2-3 cepe
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 capatina usturoi sau 1 legatura usturoi verde
  • 5-6 ardei grasi mari copti
  • 1 dovlecel
  • 1/2 kg ciuperci de padure
  • 3 morcovi
  • 3-4 rosii mari de gradina
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1 cescuta mica de orez

Mod de preparare

Ceapa curatata, spalata si taiata fidelute se pune la calit in citeva linguri ulei de masline. Se adauga ceapa verde taiata mai mare si usturoiul. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca ceapa, se aduga ardeii grasi copti, curatati de coaja si taiati mai mare, se lasa sa se caleasca putin si se adauga morcovii taiati rondele. Se lasa si acestia 2-3 minute si se adauga ciupercile taiate felii mai mari. Cind acestea s-au inmuiat si s-a facut loc in cratita se adauga dovlecelul taiat cuburi maricele. Se aduga dupa gust sare, piper, marar rosiile curatate de coaja si taiate cuburi mari cescuta de orez, se opreste focul si se transfera toata compozitia intr-un vas termorezistent care se da la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute.

Se serveste simpla sau ca si garnitura.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Postat de katty

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea...

Citeste continuarea

Ghiveci de legume, de toamna

Postat de vasimur

Ghiveci de legume, de toamna

Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa o tocăm ceva mai mare, morcovii îi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea mare) iar ardeii, vinetele și roșiile le tăiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2013, 16:08
iai, ce-mi place, mai ales ca ai pus ciuperci de padure si usturoi
la 19.06.2013, 16:09
super!!!si eu ador ghieciul, iar daca are ciuperci...e si mai bun!!
la 19.06.2013, 16:12
la 19.06.2013, 16:13
la 19.06.2013, 16:16
Îmi aduce aminte de copilărie şi mai ales de timpul când am stat prin cămine. Bine, gustul şi felul în care e preparat în casă e net superior celor de prin cantine. Super!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking