Ingrediente
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa alba de marime medie
- 1 ardei galben mic sau jumatate dintr-unul mai mare
- 1 graunte de usturoi
- Jumatate dintr-un dovlecel, mic si el
- 1 rosie mare de gradina
- 1 lingurita concentrat de ardei
- Sare dupa gust
- Piper proaspat rasnit, boia de ardei dulce, ierburi de gradina, toate de la Delikat
- 2 oua proaspete
- Pentru servit: Branza maturata(optional)
- Paine prajita aromatizata cu boia dulce si oregano Delikat
- Crutoane (facute in casa si aromatizate cu boia si cimbrisor Delikat)
Mod de preparare
Pentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat marunt. Acesta nu se lasa mult, cateva secunde cat sa-si lase aroma. Se adauga ardeiul taiat cuburi, se lasa sa se inmoaie 2-3 minute la foc mic.
Intre timp taiem dovlecelul in bucati cam de marimea ardeiului. Eu il tai in sferturi, apoi de la fiecare bucata tai partea cu seminte. Dupa ce am taiat dovlecelul, il pun si pe acesta in tigaie. Pun sare ca sa se inmoaie legumele mai usor, amestec si las la foc mic inca 3-4 minute. Daca sunteti mofturosi, asa ca mine J) curatati rosia de coaja, daca nu, o lasati asa. Se taie rosia in cuburi si se pune in tigaie. Sa nu uitam si de concentratul de ardei, eu l-am pus mai mult pentru culoare, se amesteca si pune capac peste tigaie si se lasa totul la foc mic 5-6 minute. La sfarsit se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei dulce si ierburi de gradina Delikat.
Ouale romanesti sau oua posate se fac in felul urmator: se pune la fiert intr-o craticioara apa. Cand a inceput sa fiarba, se pune un praf de sare si 1 lingura otet. Focul sub craticioara sa fie cel mai mic posibil, iar oul neaparat sa fie proaspat. Se sparge oul intr-un castron. Se face un vartej in oala cu apa cu un tel sau o lingura. Se rastoarna oul in vartejul de apa format in cratita. Se lasa sa fiarba fix 3 minute. Se scoate cu o spumiera si se asaza peste ghiveciul de legume. Se pudreaza cu boia dulce de ardei Delikat. PS: oul este facut perfect atunci cand il taiati cu un cutit si galbenusul se revarsa…
Painea prajita aromatizata se face astfel: se incinge o tigaie tip gril si se stropeste cu putin ulei. Se asaza feliile de paine si se prajesc pe ambele parti. Se stropesc cu ulei si se freaca feliile de paine cu boia si condimente Delikat.
Ca tusa finala, se stropeste totul cu putin ulei de masline de buna calitate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|